Cannelloni cu ricotta si spanac

de angyb in Cannelloni, 29 Apr 2013 | 5145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g foi pt.lasagne
  • ulei de masline
  • 50g parmezan
  • 150g mozzarela
  • 150 g sos ragu

pt.umplutura:

  • 500g spanac fiert ,taiat marunt
  • 400 g ricotta
  • 2 oua
  • 100 g parmezan
  • nucsoara.piper,sare

Sos bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500ml lapte
  • sare,nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu ricotta si spanac:

Pentru inceput pregatim umplutura .Amestecam bine spanacul cu ricotta ,ouale si parmezanul si condimentam cu nucsoara,sare si piper.

Sosul bechamel:Topim untul la foc mic ,adaugam faina si amestecam repede pana cand untul absoarbe toata faina.Adaugam laptele amestecand mereu sa nu faca cocoloase si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa.Condimentam cu sare si nucsoara.

Taiem dreptunghiuri pasta pt.lasagne ,punem in centrul fiecaruia cate 2 linguri de umplutura si rulam.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si intindem 2,3 linguri de sos bechamel,aranjam desupra cannelloni. Acoperim cu restul de sos bechamel  ,turnam deasupra sosul ragu,presaram parmezan si mozzarela taiata cubulete si dam la cuptor aproximativ 45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu branza, verdeturi si sos de rosii